Konferens i Årefjällen

Bild på samlingssalen med plats för 100 personer

Hållandsgården har flera konferenslokaler. Våran samlingssal som ligger invid matsalen rymmer 100 personer och vi har fyra grupprum. Gården är öppen året om och ligger vackert nära Ristafallet. Efter dagens aktiviteter kan du koppla av i brasrummet eller i den vedeldade bastun och träpoolen utomhus. Vi ordnar kvällar med bildvisningar, sång, musik, dikt, kåserier och folklivsskildringar. Det kan vara föredrag kring pilgrimer, samer, forbönder och fäbodlivet.

Alpha-helger

Församlingar i omgivningen kommer till Alpha-helger med tema kring den helige Ande. Här samlas vi till bibelstudier, samtal och gemenskap. Särskilt uppskattad är undervisningen vid Jerusalemmodellen.
För en Alpha helg kan vi erbjuda:

  • Undervisning vid Jerusalemmodellen i en till två timmar. Där presenteras den kristna trons grunder och Jesu liv i ett historiskt och geografiskt sammanhang. Särskilt behandlas påsken och pingsten.
  • Samlingar i stavkyrkan. Andakter och nattvard.
  • Vandring längs pilgrimsleden och forsarna till Ristafallet. På vägen läser vi bibelord samt tittar in i själastugan och samtalar.
  • Bibelstudium vid utemodellen av Gennesarets sjö med kallelsen, undren, bergspredikan och Jesu möte med lärjungarna efter påsk.
  • Bibelstudium vid utemodellen av Medelhavet. Pingsten, urkyrkan och Paulus missionsresor.

Familjen Eklöv hälsar dig välkommen till Hållandsgården !

Sov gott på Hållandsgården Bada i vedeldad bastu och vildmarksbad Ristafallet Stavkyrkan vintertid Ottfjället

Hem